Obnovitvene storitve

panda-pingvin-obnovitvene-storitve

GOOGLOVE POSODOBITVE SPREMINJAJO PODROČJE ISKANJA

V preteklih nekaj letih se je na področju spletnega iskanja pojavilo veliko različnih sprememb. Google je uvedel nekaj zelo pomembnih posodobitev svojih algoritmov, s katerimi bi rad kaznoval spletne strani in spletna mesta, ki uporabljajo nesprejemljive tehnike SEO optimiziranja oz. optimizacije spletnih strani. Spletni brskalniki nenehno izboljšujejo svoje algoritme, da bi tako zagotovili najbolj ustrezne iskalne zadetke, odstranili SPAM vsebino in druge nekakovostne iskalne rezultate, ki ne omogočajo zadovoljive uporabniške izkušnje.

S posodobitvami algoritmov so seveda dosegli svoje in kaznovali spletna mesta, ki niso upoštevala smernic o kakovostnih rezultatih iskanja, a so na žalost s tem vplivali tudi na nekatere “neškodljive” spletne strani, ki so se ravnale po merilih in uporabljale zgolj tehnike bele optimizacije.
Kazni, vzpostavljene s pomočjo algoritemskih filtrov ali z ročnim posredovanjem med pregledom spletnega mesta, lahko uničijo SEO uvrščanje spletne strani in povzročijo upad obiska s strani obetavnih kupcev in spletnih obiskovalcev. Mnogo spletnih strani zaradi tega izgublja prihodek in potrebuje hitro strokovno pomoč. Gre za par algoritmov, ki sta tako resne narave, da sta dobila naziv… pingvin in panda oz. v izvirniku Google Panda in Google Penguin.


OBNOVITVENE STORITVE

Ponovna vzpostavitev uspešnega delovanja spletne strani po Googlovem Penguinu in Googlovi Pandi vključuje:

Ocenitev stanja oz. težave: naša ekipa bo ugotovila, ali je na vas res vplivala ena izmed posodobitev algoritemskih filtrov ali pa je bila kazen vzpostavljena po ročnem pregledu (“manual penalty”).
Zasnova in izvedba načrta: Angelisovi SEO strokovnjaki bodo ustvarili premišljen načrt za obnovitev uspešnega delovanja spletne strani, na katero je vplival določen algoritemski filter, ali pa dosegli preklic kazni, ki je bila vzpostavljena ob ročnem pregledu strani.
Izvedba obnovitvenega načrta: vanj so lahko vključene številne metode in različni pristopi, odvisno od resnosti stanja, vendar bodo uporabljene zgolj tehnike, ki veljajo kot “bela optimizacija” in bodo pripomogle k vzpostavitvi kakovostnega profila povezav in arhitekture spletnega mesta.
Vzpostavljanje kakovostnih povezav: v okviru vzpostavljenega načrta delamo na izgradnji kakovostnih povezav – eno po eno, to počne dejanska oseba in ne naprava.

Ali ste opazili znaten upad pri uvrščanju vaše spletne strani, upad spletnega prometa in količine potencialnih strank? Morda vas je zadela ena izmed posodobitev algoritemskih filtrov ali pa je bila vaša stran kaznovana po ročnem pregledu (“manual penalty”), kar je lahko velik razlog za skrb. Če ne veste točno, kaj iščete in kako si opomoči po tem padcu, boste še naprej opažali zmanjševanje spletnih obiskov in potencialnih strank. Pokličite nas še danes za brezplačen posvet ali brezplačno analizo spletnega mesta.


PONOVNO USPEŠNO DELOVANJE PO GOOGLOVI KAZNI

Ročno vzpostavljena Googlova kazen ali Googlov filter? Obstaja razlika.

Posodobitvi Google Panda in Google Penguin sta algoritemski spremembi – poslabšanje uvrščanja, spletnega prometa in potencialnih strank je morda povzročil filter, ki zavira visoko uvrščanje strani, ali pa ročno vzpostavljen ukrep proti vaši strani.

Ročno vzpostavljena Googlova kazen lahko vpliva na celotno spletno mesto ali pa le na del mesta. Ročno vzpostavljene kazni spletnega mesta vplivajo na celotno mesto, stopnja vpliva pa je odvisna od resnosti kršitev Smernic kakovosti. Najhujša kazen, ki lahko doleti celotno spletno mesto, je popolna de-indeksacija iz podatkovnih baz spletnega iskalnika. Delna kazen vpliva le na določene strani znotraj spletnega mesta, pri čemer bodo ostale, „nekaznovane“ spletne strani še naprej delovale nemoteno v spletnih iskalnikih, delovanje nekaterih se bo celo izboljšalo.

Googlova Web Spam ekipa ročno pregleduje spletna mesta in, če se jim zdi potrebno, dodeli kazen ter o tem obvesti lastnika spletne strani prek računa z Googlovimi orodji za spletne skrbnike oz. Google Webmaster Tools. Gre za zelo resen ukrep in potrebno bo vložiti kar veliko truda, da se bo kazen odstranila. Podjetje ANGELIS si je nabralo veliko izkušenj pri delu s spletnimi stranmi iz različnih segmentov, pri katerih je doseglo preklic kazni.

Googlov filter deluje brez človeškega posredovanja in kazni deli na osnovi programskih filtrov. Te je ponavadi zelo težko identificirati, saj skrbnik spletne strani ne prejme nobenega obvestila prek računa Google Webmaster Tools, da bi bil tako obveščen o vrsti kršitve oz. bi dobil obrazložitev, zakaj je bila vzpostavljena kazen za spletno mesto ali določeno spletno stran znotraj mesta. Če vas je prizadel brezosebni filter, potem možnosti za vložitev prošnje za ponovno obravnavno ni. Včasih pomaga neke vrste preklicna oz. odpovedna datoteka (ang. disavow file), s katero se odpoveste škodljivim povratnim povezavam, ki negativno vplivajo na uvrščanje naše strani, vendar je to precej odvisno od situacije. Potrebna je celovita ocena strani, da se razpozna, ali je šlo za Googlov filter, in, če je tako, kateri algoritmi so vzrok za kazen. Na podlagi pridobljenih rezultatov ustvarimo načrt dejavnosti, s katerim se bomo lotili težave in jo na koncu tudi odpravili.

Angelisova ekipa SEO strokovnjakov bo ocenila, ali je vašo stran doletela ena izmed teh kazni, katera kazen je to bila, in kar je najbolj pomembno, kako okrevati po tej kazni. Naša strokovna ekipa ima namreč s tem že vrsto izkušenj. Pri ponovnem vzpostavljanju stanja spletne strani in pridobivanju izgubljenega spletnega prometa je pomagala že mnogim imetnikom spletnih strani.


OKREVANJE PO GOOGLOVI PANDI

Vas je prizadela Googlova posodobitev Panda? Imate težave z uporabnostjo spletne strani.

Posodobitev Google Panda (oz. Farmer) je v veljavo stopila februarja 2011 in močno prizadela mnogo strani, saj je omenjena posodobitev dobesedno zatrla strani z majhno količino vsebine, s podvojeno vsebino, t. i. “farme vsebin” oz. strani z nizko kakovostno vsebino, ki ni prinašala veliko vrednosti, strani z visokim razmerjem oglasov na vsebino, spletna mesta z nizko hitrostjo, s slabo podatkovno arhitekturo (navigacija/krmarjenje ipd.) in s številnimi drugimi težavami uporabnosti spletnega mesta. Do neke mere so bila tarča posodobitve tudi off-site težave oz. težave z zunanjimi elementi, kot so npr. nekakovostne povratne povezave, a ne toliko kot pri algoritmu Penguin, ki se je pojavil malce kasneje. Spletna mesta, ki so bila prizadeta najbolj, so uporabljala poslovni model, ki je bil osnovan na ustvarjanju vsebine, s katero so odgovarjala na določene iskalne “ključne besede”, in obiskovalce pritegnila iz različnih spletnih brskalnikov ter obisk nato monetizirala prek AdSensa ali podobnega modela. Omenjena spletna mesta so se za pridobivanje dobička zanašala skoraj izključno na spletni promet, ta posodobitev pa je za nekatere pomenila konec in zapreti so morala svoja “vrata”.


OKREVANJE PO GOOGLOVEM PENGUINU

Vas je prizadela Googlova posodobitev Penguin? Pa si oglejmo vaše povratne povezave.

Posodobitev algoritma Google Penguin se je pojavila aprila 2012 in za mnoge velja kot “kazen za pre-optimizacijo” oz. pretirano SEO optimizacijo, bolj uradno pa je posodobitev znana pod imenom Webspam Update. Tarča posodobitve je predvsem spletno smetenje, kaznuje pa strani, ki uporabljajo metodo kopičenja ključnih besed, in spletna mesta, ki kršijo druge Googlove smernice kakovosti, vključno z izmenjavanjem povezav in drugimi spamerskimi SEO praksami. Večina Penguinovih podatkov izhaja iz profila povratnih povezav določenega spletnega mesta (vendar ne vsi!), zato je to načeloma najboljše mesto, kjer lahko pričnete z obnovo spletne strani.